Hypotheek oversluiten? Is dat wel rendabel?

In je dagelijkse werk breng je als adviseur uiteenlopende adviezen uit. Zoals het afsluiten van een eerste hypotheek, het meenemen van de hypotheek naar een nieuwe woning of het oversluiten van een bestaande hypotheek. Maar is het oversluiten van een hypotheek wel rendabel? Dat is dé vraag die je klant beantwoord wil hebben. 


Bij het oversluiten van een bestaande hypotheek, krijg je te maken met veel verschillende kosten. Zo moet er gekeken worden naar de actuele rente, de resterende rentevast periode en de eventuele afkoopsom bij de huidige geldverstrekker. 


Is het voor de klant dan nog interessant om over te stappen? Om dit vraagstuk te beantwoorden heeft Findesk de oversluittool verbeterd.


Duidelijk inzicht met de oversluittool 


De oversluittool van Findesk geeft jou en je klant inzicht bij het zuiver oversluiten van een hypotheek. Het laat eenvoudig zien wat de huidige maandlasten zijn, de maandlasten na oversluiten en de terugverdientijd.

Al tijdens het inventarisatieproces kan je eenvoudig laten zien of oversluiten zinvol is. Wanneer de klant besluit te willen oversluiten, maak je je hypotheekadvies aan en worden alle opgevoerde data automatisch meegenomen in het advies met de gewogen toetsrente als vergelijkingsrente. 


Adviesrapport


Tijdens het adviesgesprek met je klant kijk je samen in Findesk of oversluiten zinvol is. Om het uiteindelijke adviesrapport voor je klant zo duidelijk en volledig mogelijk te maken kan je met Findesk het oversluitadvies eenvoudig opnemen in het adviesrapport.


Op die manier heb jij als adviseur een volledig sluitend hypotheekdossier en de klant kan rustig nalezen wat oversluiten voor hem betekent. 


Voordeel van de oversluittool


Met de oversluittool voeg je als adviseur extra waarde toe aan je hypotheekadvies door duidelijk inzicht te geven in de kosten en terugverdientijd bij het oversluiten. Dit voeg je met een enkele klik toe aan je adviesrapport. 


Je vindt de oversluittool in de adviessoftware onder het kopje tools.