Casus: Hoe help je je klant verduurzamen?

Een nieuwbouwwoning financieren met een duurzaam karakter, voor wie is dit weggelegd? Wanneer maakt de koper aanspraak op speciale regelingen? Hypotheekadviseur Ton van Alphen deelt een recente situatie over starters op de woningsmarkt.


Voor Thom en Loes is het zeker: hun droomhuis is een nieuwbouwwoning met een duurzaam karakter. Maar kunnen ze dat financieren? En maken ze aanspraak op speciale regelingen. Kortom: wat is de beste hypotheek voor hun situatie? Adviseur Ton van Alphen zocht het samen met hen uit.


Starters op de woningmarkt

Thom en Loes hebben het als starters op de woningmarkt niet voor het uitkiezen. Het aanbod is beperkt en de prijzen zijn hoog. Dus toen ze ineens hun droomhuis tegenkwamen, wilden ze direct weten of ze het konden financieren. Het liefst met zo min mogelijk eigen middelen. Ze kloppen aan bij financieel adviseur Ton van Alphen, die samen met Thom en Loes op zoek gaat naar de perfecte hypotheek.


Ton nodigt Thom en Loes voorafgaand aan het gesprek uit om alvast online een klantprofiel aan te maken. Dit profiel geeft Ton inzicht in hun situatie, financiële kennis en risicobereidheid. Met deze informatie heeft Ton een goed beeld van Thom en Loes om het eerste gesprek te voeren.


In het eerste gesprek vullen ze de gegevens verder aan en bespreken ze de wensen en eisen van Thom en Loes. Omdat het droomhuis van het stel een nieuwbouwwoning is maken ze aanspraak op verschillende regelingen. “Wanneer je energiebesparende maatregelen treft in een nieuwbouwwoning, kan je in veel gevallen extra lenen. En dat is precies wat Loes en Thom willen, een duurzame woning’’, vertelt Ton van Alphen.


Energiebesparende maatregelen

Zo blijken Thom en Loes tot € 9.000 extra te kunnen lenen wanneer hun nieuwbouwwoning energiezuinig is of ze zelf energiebesparende aanpassingen aanbrengen. Denk aan zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie. Wanneer de woning volledig energieneutraal wordt opgeleverd, kunnen ze zelfs €25.000 extra lenen.


“De nieuwbouwwoning die ze op het oog hebben wordt A++ opgeleverd, dus die past uitstekend binnen de regelingen’’, vertelt de adviseur. “Voor het energieneutraal opleveren van de woning zijn Thom en Loes afhankelijk van andere partijen die hier helaas niet aan mee werken, wel willen ze tegen een meerprijs hiervoor de voorbereidingen voor treffen. Het is aan Thom en Loes of ze dat nu of in de toekomst de investering waard vinden.’’


De juiste geldverstrekker

Met de wensen, eisen en mogelijkheden van Thom en Loes in één overzichtelijk dossier bekijkt Ton samen met hen naar de mogelijkheden. “In Findesk kan ik alle wensen en eisen makkelijk meenemen voor het uiteindelijke advies”, aldus Ton. “Findesk houdt rekening met de verschillende factoren, niet kan ik alleen het energielabel meegeven maar kan ik ook direct geld voor energiebesparende voorzieningen opvoeren, voor de beste financiële samenstelling.” Na het opvoeren van deze gegevens komen de geldverstrekkers naar voren die het beste passen bij de situatie van Thom en Loes, gezamenlijk is er aan de hand van voorwaarden een productkeuze gemaakt en een aanvraag ingediend.


Het klantportaal

Thom vertelt: “Wat super is, is dat we via het online klantportaal te allen tijde mee kunnen kijken in ons dossier. Maar ook documenten kunnen uploaden zodat we dat niet per mail of WhatsApp hoeven te versturen. Door ons eigen dossier in te kunnen zien blijven we aangehaakt bij het aanvraagproces en kunnen we direct schakelen als er nog documenten nodig zijn.”


Download hier ons whitepaper. Ontdek de financieringsmogelijkheden voor Energiebesparende Voorzieningen en lees hoe je in vier stappen tot een onderscheidend advies komt.


Meer informatie?

Neem dan gerust contact op met Christian Krijgsman

Christian Krijgsman
Accountmanager
christian.krijgsman@topicus.nl +31 638010066