Findesk 2020 terugblik

Het jaar 2020 ligt inmiddels achter ons, een gek jaar waarin velen privé of zakelijk zijn geraakt door de pandemie. 2020 was ook het jaar van ongelofelijke groei. Het jaar waarin enorm veel hypotheekaanvragen passeerden bij de notaris. We maakten de balans op: Welke geldverstrekkers bleken het populairst?


Ongekende flexibiliteit

Ondanks alle onzekerheden die er bij deze pandemie komen kijken, blijkt dat onze markt toch flexibeler is dan we gedacht hadden. Ondanks alle beperkingen heeft de gehele branche een topjaar gedraaid en is er een recordaantal hypotheken verstrekt.


Ook voor Findesk was het een mooi jaar. We hebben een enorm aantal nieuwe adviseurs verwelkomd en werden door Bureau DFO voor de 3e keer uitgeroepen tot winnaar van het beste adviessoftwarepakket van Nederland. Iets waar we heel trots op zijn.


Populairste hypotheken

Zoals elk jaar maken we een top 10 van meest aangevraagde hypotheken. Dit jaar is dat Aegon. Matthijs Hofstede, Directeur Aegon Hypotheken, reageert: “Geweldig! Dit laat zien dat Aegon met zijn acceptatiecriteria, snelheid en prijs erg goed in de markt ligt. En daarnaast geloof ik ook dat we de juiste mensen op de juiste plek hebben zitten. Dit maakt dat we adviseurs enorm goed kunnen ondersteunen. Wij zijn volop bezig om het in 2021 samen met het intermediair nog beter te doen.”


De meest aangevraagde nieuwkomer in 2020 is Lot Hypotheken geworden. “Wat een mooi compliment, dank voor de waardering. Dit laat zien dat we zeker op de goede weg zijn. Onze goede voorwaarden bieden flexibiliteit voor de klant. We hebben een aantrekkelijke, stabiele rentepositie ingenomen voor NHG hypotheken en vanaf november ook voor niet-NHG. Tot slot is ons proces gemakkelijk, snel en voorspelbaar én we beoordelen binnen 1 dag, ook in de enorme piekperiode hebben we onze verwerking op orde weten te houden. Dat wordt gewaardeerd en leidt tot vertrouwen en loyaliteit onder adviseurs. Binnenkort vieren we onze 1e verjaardag en ook als ‘niet-nieuwkomer’ gaan we zoveel mogelijk adviseurs en klanten blij maken. Dit betekent dat we de markt in de gaten houden, goed luisteren naar onze doelgroepen en blijven innoveren. Ook in 2021 laat Lot van zich horen.” aldus Saskia Buursink, Commercieel directeur Lot hypotheken


Uiteraard feliciteren wij beide geldverstrekkers!


2021

We hebben mooie plannen voor dit jaar. Samen met alle geldverstrekkers en Findesk adviseurs gaan we er ook dit jaar weer een succes van te maken!


Meer informatie?

Neem contact op met Christian Krijgsman

Christian Krijgsman
Accountmanager
christian.krijgsman@topicus.nl +31 638010066