Voorkom ransomware en DDoS-aanvallen met een ISO-gecertificeerd hypotheekadvies softwarepakket

Het aantal DDoS-aanvallen is in de eerste helft van 2021 met 33% gestegen, vergeleken met het eerste halfjaar van 2020. Ook de financiële sector krijgt steeds vaker te maken met DDoS-aanvallen en ransomware. Het brengt de bedrijfsvoering direct in gevaar en herstel is tijdrovend en kostbaar, om nog maar te zwijgen over de reputatieschade. Reden genoeg om de veiligheid van platformen serieus te nemen. Wat kan je doen om geen slachtoffer te worden van dergelijke aanvallen?


Maximale veiligheid


DDoS-aanvallen zijn nooit 100% te voorkomen. Maar je kan je wel maximaal voorbereiden op aanvallen van buitenaf. Daarmee zorg je voor bedrijfscontinuïteit, zowel voor jezelf als voor je klanten.


Veiligheidscertificering


Certificeringen op het gebied van veiligheid geven een goede indicatie van de wijze waarop een organisatie hier rekening mee houdt bij haar dienstverlening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nemen van maatregelen tegen DDoS-aanvallen of ransomeware. De ISO-certificeringen spelen hierin een belangrijke rol.


Findesk ontvangt ISO 27001 certificering


We zijn blij te kunnen melden dat de hypotheekadvies-software van Findesk (onderdeel van Topicus) wederom een ISO 27001 certificering heeft ontvangen. Wat houdt deze certificering precies in?

 

ISO 27001 is een jaarlijks terugkerende controle. De certificering is de norm voor informatiebeveiliging. Het beschrijft het proces van omgang met het beveiligen van informatie, met als doel het veiligstellen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie binnen de organisatie.


Wat betekent dat voor onze klanten?


Door de toename van DDoS-aanvallen, stellen bestaande en nieuwe klanten van Findesk ons terecht een aantal vragen. Is het veilig om met Findesk te werken? Zijn mijn data beschermd, mocht er een aanval plaatsvinden? Wat kan ik zelf doen om de veiligheid te verbeteren?

 

Findesk is zich uiteraard terdege bewust van de verschillende dreigingen. Daarom is er continue aandacht voor informatiebeveiliging bij de doorontwikkeling van Findesk. Een continuïteitsplan wordt doorlopend getoetst en waar nodig bijgeschaafd.


Hoe borgt Findesk de veiligheid?


In de dagelijkse operatie wordt de veiligheid op een aantal manieren geborgd.

  • Continue worden er back-ups gemaakt, die direct worden getest.
  • Er worden risicoanalyses uitgevoerd op basis van de bedrijfsdoelstellingen.
  • Zogenaamde risico-eigenaren worden gewezen op uit te voeren activiteiten.
  • Jaarlijks vindt een externe audit plaats.
  • Ontwikkelingsprocessen worden voortdurend gecontroleerd.

Bij Findesk is je data veilig


De ISO 27001 certificering toont eens te meer aan dat Findesk voldoet aan de norm op het gebied van informatiebeveiliging.

Klanten en gebruikers van het platform kunnen ervan uitgaan dat hun gegevens veilig zijn. Hypotheekadviseurs kunnen ervan op aan dat een aanvraag makkelijk en efficiënt én veilig verloopt met behulp van de Findesk adviessoftware.


Over Findesk

 

Findesk vindt dat hypotheekadvies anders kan én anders moet. Een advies moet snel beschikbaar en efficiënt zijn. Het moet ook begrijpelijk zijn. Alleen zo kunnen consumenten zelf verantwoorde keuzes maken en weten zij sneller of ze hun droomhuis kunnen betalen. En zo kunnen hypotheekadviseurs de maximale kwaliteit bieden.

 

Met Findesk staan adviseurs hun klanten bij tijdens één van de belangrijkste financiële beslissingen in hun leven: het kopen van een huis met een passende hypotheek.

 

Findesk helpt bij dat proces. Wij bieden:

  • Software met een hoge gebruiksvriendelijkheid voor zowel de adviseur als de consument.
  • Sneller duidelijkheid over financiële mogelijkheden, omdat de software actueel en 24/7 beschikbaar is.
  • Efficiëntere afhandeling en daardoor in minder tijd een compleet advies.
  • Meer tijd voor persoonlijk advies, onder meer door geautomatiseerde data-invoer.
  • Een juiste, volledige en passende aanvraag voor de geldverstrekker.


Vragen over dit artikel?

Neem dan contact op met Christian Krijgsman

Christian Krijgsman
Accountmanager
christian.krijgsman@topicus.nl +31 638010066