Serviceproviders spelen een belangrijke rol voor de hypotheekadviseur

Findesk

Findesk werkt o.a. samen met serviceproviders als DAK, MO. Servicing en Flexfront. Welke serviceprovider ontving de meeste hypotheekaanvragen in het eerste kwartaal van 2020 en hoe ziet de top 5 er momenteel uit? Je leest het hier!

Gepubliceerd op: Mei 08, 2020

Het eerste kwartaal van dit jaar was waarschijnlijk voor iedereen een periode die we niet snel zullen vergeten.

Het gebruik van serviceproviders voor het aanvragen van een hypotheek schoot omhoog. Wat blijkt, er zijn in 2020 maar liefst 22% meer aanvragen over het eerste kwartaal in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019. Een enorme stijging. Vooral in de maand maart vond er een verdubbeling van het aantal hypotheekaanvragen plaats ten opzichte van de maand februari.

Vorig jaar ging 1 op de 10 hypotheekaanvragen via een serviceprovider en op dit moment is dit 1 op de 5. Serviceproviders spelen steeds meer een belangrijke rol voor de hypotheekadviseur.

De top 5 van de meest gebruikte serviceproviders ziet er in Q1 2020 als volgt uit:

1) Flexfront (25,8%)

2) Nat.Hypotheek Loket (19,0%)

3) MO.Servicing (7,4%)

4) DAK (6,2%)

5) Financiële Makelaar (5,7%)

*Het percentage per serviceprovider betreft de procentuele stijging ten opzichte van het totaal aantal hypotheekaanvragen.

De grootste stijger ten opzichte van 2019 is MO. Servicing.

Zal de coronacrisis in Q2 van 2020 nog meer invloed hebben voor het aanvragen van een hypotheek via een serviceprovider? Wij houden je op de hoogte!

 

Bron: data Findesk